Årets musikal     Våra sponsorer     Intresseföreningen     Tidigare musikaler  


Handlingen i korthet

Hair, kallad "the Tribal Love-Rock-Musical", är en musikal om hippiekulturen och flower power-generationen. Den skrevs av James Rado och Gerome Ragni med musik av Galt MacDermot. Urpremiären, i New York, ägde rum, off-Broadway, den 17 oktober 1967. I april 1968 flyttade den till Broadway, Biltmore Theatre, där den gick i 1.873 föreställningar. Musikalen vållade stor uppståndelse då nakenhet förekom i några scener, något som blev ett rättsärende då föreställningen lämnade New York.

Många av musikalens låtar är välkända såsom "Aquarius", "I Got Life", "Manchester England", "Easy to Be Hard", "Good Morning Starshine" och "Let the Sunshine In".

Musikalen Hair bygger på historien om hippierörelsen på 60-talet i USA. Den utspelar sig i en tid då människorna trodde att kärlek kunde förändra världen. De unga trodde att går man bara emot kriget så slutar det. Vietnamkriget var allas angelägenhet och dåtidens ungdom gjorde uppror mot såväl konventioner som sittande regering.

I år är det över fyrtio år sedan som musikalen hade premiär i New York, sedan har den spelats många gånger om. Musikalen kom till Sverige, hösten 1968 och spelades på Scala i Stockholm, det var f.ö. Europapremiär.


Länk till den officiella hemsidan för musikalen HAIR
http://www.hairthemusical.com

Övriga musikaler i London
http://www.londonmusikaler.se   © Intresseföreningen PS-musicalerna    |    Om PS-musikalen    |    Uppdaterad 150524